Trender, nyheter och inspiration inom inredning och design

tisdag 19 januari 2010

TAVELVÄGG

Jag fick i höstas äntligen upp en tavelvägg i hallen, vilket lyfte hela lägenheten - mycket fint! Jag vet att många har idéer och önskemål om att ha en tavelvägg därhemma men tycker att det inte är helt enkelt att få till. Jag har några tips för att du skall få det så där levande och fint som i inredningsmagasinen.

1. Välj konst som du faktiskt tycker om! Du behöver inte tänka att det skall passa in eller passa ihop. Det viktiga är att du känner något när du ser på motivet.

2. Har du t ex bestämt dig för att du vill ha en vägg med bara svart/vita foton så välj udda ramar, dvs olika material och tjocklek. Finast blir om du håller du till vitt, svart, trä och gärna någon "sirlig" modell i silver eller liknande.

3. En vägg med t ex endast vita ramar blir effektfull om motiven är udda, dvs illustrationer, akvarell, grafiska mönster, texter, foton, barnteckningar osv. Det måste inte matcha.

4. Lägg ut tavlorna på golvet och laborera lite innan du sätter upp dem så får du en bild av hur det kommer att se ut, enklare än att be någon stå och hålla i! Välj en horisontell eller vertikal linje att följa, tex i nederkant eller mitt i - utgå ifrån den och jobba dig vidare.

När ramarna väl sitter på väggen är det enkelt att byta ut motiven när du känner för det!

Bild: Sköna Hem


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar