Trender, nyheter och inspiration inom inredning och design

onsdag 31 mars 2010

ROKOKO

Wow så fint va! Soffan är riktigt snygg i svart och att man också valt svarta kuddar istället för något som bryter är en riktigt hit. Den här bilden påminner lite om hallen i projektet jag håller på med. Vi ville ha en pampig känsla men lite mer modern. Till exempel så är ju Floslampan en modern variant av en kristallkrona. Där valde vi också efter lite funderande bort soffan och istället blev det en snygg sittbänk med inslag av rokoko, klädd i ett tjockt, lyxigt sammetstyg i svart.


tisdag 30 mars 2010

SKOLPLANSCHER

Den här lilla arbetshörnan hittade jag hos Alvhem och påminner lite om stylingen på Residence omslag. Gillar verkligen de fina bilderna med fjärilar och fåglar. Sådana finns att köpa här och kan bli riktigt fina på väggen. Kolla också så fint det är att inte rama in allt utan t ex använda klämmor.


söndag 28 mars 2010

DANSK DAGBÄDD

Jag har ju tidigare skrivit om dagbäddar - hur snyggt det är och hur mycket det karaktäriserar ett rum. Den här bilden hittade jag hos Mikkel Adsbøl via Emma. Läslampan, kudden, pläden och bokhyllan av kuber. Snyggt, snyggt, snyggt!



torsdag 25 mars 2010

RESIDENCE

Vilket härligt & vårigt omslag senaste Residence har! Svagt äpplegrön, tulpaner, bokstäverna K, Ä och R, fjärilstavlan och den solgula mattan. Nu vill jag åka till landet och plocka videkissar, sitta mot väggen och kisa mot solen.... Istället bläddrar jag i magasin, äter påskgodis och bäddar om lilla vovven som har en infektion i luftrören och hög feber...

onsdag 24 mars 2010

WEGNERS Y-STOL

Även om den här bilden känns lite vintrig med tanke på fällarna över stolarna så inspireras man av det gröna utanför fönstret. Våren och ljuset har väl aldrig varit så efterlängtad! Snyggt med kohuden under bordet och skåpet fyllt av fina koppar, fat och glas. Och ja, att stolarna är höjdpunkten i bilden är det väl ingen tvekan om. Min favoritstol!



söndag 21 mars 2010

KAI KRISTIANSEN

De nya köksmöblerna är på plats och blev om möjligt ännu finare än väntat! Så himla kul att få ut lite gammalt och få in lite nytt. Nu måste vi hitta en fåtölj - något som vi haft på listan sedan vi flyttade in för lite mer än två år sedan... Den här fina 50-talsfåtöljen i teak och grått ulltyg, formgiven av Kai Kristiansen, hittade jag hos Divino Design. Skulle passa perfekt!

lördag 20 mars 2010

GÄSTRUM

Medan vi väntar på att möblerna till projektet skall anlända så har vi börjat inreda gästrummet. Det är ett fantastiskt härligt och ljust rum som är tänkt att det skall avvika lite från resten av husets inredning. Här blir det lite mer ombonat med mer färg och mys. Inspirationen är det här. Det blir en stormönstrad tapet, en himmelsäng bäddad med massor av stora och fluffiga kuddar, täcken, överkast och plädar i fräscht vitt, en vitmålad byrå och ombonade gardinerlängder. Kan knappt vänta på att själv se resulatet!

Bild 1: Sköna Hem. Bild 2: In my garden


fredag 19 mars 2010

PINNSTOLAR TILL KÖKET

Gud hör bön! Äntligen har jag hittat nya köksmöbler. Jag är så nöjd! Sex fina pinnstolar och ett bord med svarvade ben, precis som jag vill att de ska se ut! Har varit i valet och kvalet om man skall ha Malmstens Lilla Åland, som jag verkligen gillar - eller som här udda, enkla i liknande design. Det blir alltså det senare - lite charmigare! Bordet är bra mycket smalare än det vi har nu vilket gör det lite knepigare när vi är åtta på middag men det får gå. Finns det hjärterum så finns det berömda stjärterummet också! Trevlig helg!

torsdag 18 mars 2010

TOLIX

Inredningssverige kan inte få nog av Tolix. De franska plåtstolarna är ju en klassiker från 30-talet som verkligen fått ett uppsving - de är snygga, bekväma och passar i de flesta miljöer. De står högst upp på mångas önskelista och leveranstiderna är långa om man inte lyckas hitta just den modell och färg man vill ha i butik.

I huset jag inreder har vi just fått in två pallar som fått sin plats vid köksön. Ett utrymme med hyllplan som kändes överföldigt gjorde att det istället blev plats för två av dessa fina pallar! Resultatet blev superfint! Vid första anblicken kan de se kalla, hårda och sterila ut men i en miljö känns de varma och ombonande och fungerar som den berömda pricken!

onsdag 17 mars 2010

EILSERSENS COCOON

Eilsersens soffa Cocoon är riktigt snygg med sin färgsammansättning och lösa kuddar. Jag fastnade för den när jag letade soffor till inredningsprojektet. Vårt val föll dock på snygga "Charles" från B&B Italia.


WEGNERS Y-STOL

I helgen var jag på Nordiska Galleriet en sväng och spanade lite. I ett hörn hade de möblerat upp med Wegners y-stolar och wing chair - i helt nya färger. Fyra fantastiskt fina nyanser av blått/turkos!




tisdag 16 mars 2010

BARCELONAS DAGBÄDD

En inspirationsbild i min följetong av dagbäddar, här med en lite cleanare styling. Barcelonas fina daybed i krispigt vitt. Snyggt!

Bild: Patric Johansson




KÖRSBÄRSKVISTAR

Såhär fint vill jag ha det hemma! Körsbärs- och Magnoliakvistar i massor! Superfint och framförallt hopp om våren!

Bild: Magdalenas hem


söndag 14 mars 2010

ÄGGET HAR LANDAT

Nu är de flesta möblerna till inredningsprojektet beställda. Jag har ju i uppdrag att inreda det mest fantastiska hus man kan tänka sig, just nu har det varit fokus på hall, vardagsrum och matsal. En del av möblerna har börjat trilla in - som Arne Jacobsens Ägget i cognagsfärgat skinn som budades hem från Lauritz i Danmark.


torsdag 11 mars 2010

DAGBÄDD NO 3

Paul Kjaerholms dagbädd är ju så fin i sin enkelhet. Här i en lite rå styling men så himla snyggt!

Bild: Daily Icon


onsdag 10 mars 2010

DAGBÄDD NO 2

Vad gillar ni den här miljön då? Så fint det blir när man skippar två likadana soffor och matchande fåtöljer. Mycket mer levande. Ännu en dagbädd alltså, här med ett fint renskinn nonchalant slängt över sig. Bilden har legat i min inspirationsmapp och är gammal, vet tyvärr inte var den kommer ifrån. Mycket snyggt i alla fall!





URBAN LIVING

Det finns ju massor av bra nätbutiker som samlar all fin design på ett ställe. Jag gillar att surfa runt på t ex Urban Living och drömma om saker jag vill ha därhemma... Som det här: Zeros superfina fönsterlampa med högblanka träkulor varav en med bladguld. Finns även som golvlampa. David Designs lilla bokhylla att ha bredvid sängen och Architectmades fina fåglar designade 1959.






BRRR...

Via: Bippity Boppity Boo


tisdag 9 mars 2010

DAGBÄDD

Jag gillar fenomenet dagbäddar och har samlat på mig lite inspirationsbilder - tänkte dela med mig i en liten följetong här i bloggen. Brunt läder är ju alltid snyggt enligt mig - här med en massa härliga och färgglada kuddar. Vet inte var bilden kommer ifrån, den är säkert några år gammal men kuddarna känns ju supertrendiga à la Oddbirds och House Doctor.


KLASSIKER

Wegners y-stol i vitt. Funkar alltid!

Bild: Bo Bedre


VITT, VITT, VITT

Fina inspirationsbilder från Rum. Kjaerholmfåtölj i svart med lilla sidobordet från Hay på Zebraskinn, snyggt! Gillar den enkla bäddningen i sovrummet på bild 3. Att sängbordet är i trä med den enkla formen gör stor skillnad. Ett kvadratiskt matbord är himla trevligt.




torsdag 4 mars 2010

MER KÖK

Ja varför krångla till det. Jag gillar det enkla och det som håller i längden. Återigen en köksbild med vitt standardkakel upp till tak. Snyggt! Och så Muutos fina lampor som jag gärna skulle vilja hitta en plats för därhemma.

Bild: Elle

onsdag 3 mars 2010

JAPP!


MITT KÖK

MIn dröm är att någon gång få ett riktigt stort kök à la Per Morberg där kastrullerna hänger i taket och slevarna alltid finns till hands. I det här köket skulle jag kunna stå och koka något riktigt länge. Eller ta ut bullplåt efter bullplåt ur ugnen. I mitt kök ska jag också ha marmorskivor, en Rolls Royce-gasspis. 15 x 15 standardkakel upp till tak och en samling udda mässingsljusstakar på matbordet.

Bilder: Elle



tisdag 2 mars 2010

MIXAT

En sliten chesterfield-fåtölj, en lite stökig bokhylla, en Kinamatta på ett oljat brädgolv och en modern pall i röd plast från Kartell är allt som behövs... Att så udda saker kan funka så bra ihop.

Bild: Rum