Trender, nyheter och inspiration inom inredning och design

fredag 30 april 2010

ARKITEKTRITAT

Ja vad säger man, ännu ett fantastiskt arkitektritat hus att drömma om. Känslan måste vara fantastisk, öppna ytor, havsutsikt från alla rum, doft av ohyvlade furuväggar inomhus som utomhus. Och inrett med fina Malmstenstolarna Lilla Åland och Jonas Bohlins lampa Liv i tyll. Precis i min smak.

Bilder: Residence




DANSKT HEM

Det här otroligt hemtrevliga, personliga och inbodda hemmet har visats i danska Boligmagasinet. Vackra trägolv, härliga ytor, spröjsade fönster och speglade pardörrar. Fint!





tisdag 27 april 2010

INRAMAT

Grafiska tryck blir så otroligt fina att rama in och sätta på väggen. Här ett från Keep Calm Gallery med ett budskap som man absolut kan påminnas om... Snygga flaskor förresten!



lördag 24 april 2010

INREDNINGSFROSSA PÅ ROOM & NK INREDNING

Idag blev det en runda på nyöppnade ROOM - många snygga uppmöblerade miljöer och massor av fina saker. Men slår högst gör utan tvekan NKs nya inredningsavdelning! Allt är galet snyggt, personligt och lite udda varvat med de stora varumärkena - otroligt inspirerande! Måste tipsa om tapeten "Alice i hyllan" av Jannika Hernelius och Petter Eriksson. Motivet är en uppförstorad bokhylla och faktiskt lite snyggare än den här. Är väldigt sugen på att tapetsera nu...


fredag 23 april 2010

GERT WINGÅRDH

Efter att ha kollat igenom veckans husvisningar har jag bara det här i huvudet. Vilket vansinnigt fint Gert Wingårdhhus! Närmare vattnet går inte att komma, tre olika terrasser och fönster från golv till tak. Utelampan från Metalarte är så snygg med röd lampa i, varianten från Fatboy är beställd till projektet.





onsdag 21 april 2010

VINDSVÅNING DELUXE

Fantastiskt snygg och minimalistisk vindsvåning med enkla, rena materialval. Vilken rymd och känsla man kan väntas uppleva här! Gillar alla smarta lösningar med integrerad och väl utnyttjad förvaring. Galet fint!

Bilder: Skeppsholmen








tisdag 20 april 2010

FORNASETTI

Snyggt fotat av Patric Johnsson! Jag kan inte tröttna på Fornasettimotiven, här i form av en samling tallrikar på väggen tillsammans med en serveringsvagn i allra enklaste form. Stiligt!



FINA KVISTAR

I dessa "knoppningstider" måste man faktiskt inte köpa dyra snittblommor utan kan gå ut och knipa en kvist från närmaste träd. Ett knippe blåbärsris är också ett tips! Enkelt och fint!

Bild: Boligmagasinet

måndag 19 april 2010

ITALIENSKA KÖK

Jag tycker att det är galet snyggt med kök som verkligen integreras i inredningen - rena, enkla linjer som döljer innehållet. Här ett kök från italienska Valcucine med bonusen att det är 100% återvinningsbart och fri från giftiga lösningsmedel. Längre ned ett sprillans nytt kök från Arclinea designat av Antonio Citterio som tack vare skjutbara dörrar döljer de olika tvätt- förvaring och matlagningszonerna . Fantastiskt snygga inspirationsbilder från inredningsnyheter.se.

onsdag 14 april 2010

DAMMFRI BOKHYLLA

Den här handmålade tapeten - Genuine Fake Bookshelf, är vansinnigt fin! Men för 2 450 kr per våd gäller det att inte ha tummen mitt i handen och sabba mönsterpassningen... På nära håll ser man vilket hantverk det är och det är nästan så det är värt nudlar en månad för att få ha den hemma!

Bild: Marie Claire Maison


torsdag 8 april 2010

SNYGGA HEM

Ibland kan jag inte bestämma mig för vad jag gillar mest, det lite stramare, mer modernt och på något sätt livfullare eller det motsatta. Det här är i alla fall riktigt snyggt! Soffan är fantastiskt snygg, sänggaveln likaså, köket med den gula kranen är otroligt fint. Gillar allt trä, det blir så effektfullt och samtidigt ombonat i allt det strama! Bild nr 2 påminner mig också om att jag i år banne mig skall göra i ordning balkongen riktigt ordentligt - snyggt ska det bli!

Bild: Stockholm Eklund New York


onsdag 7 april 2010

PLANSCHER OCH HORN

Nu är jag väldigt inne på naturmotiv, gamla skolplanscher och liknande känner jag. Men här är ytterligare ett exempel. När jag var liten hade vi en liknande plansch med fåglar på kylskåpet, jag tror att det är den som gör att man bli sådär rofyllt barndomsnostalgisk när jag ser den här. Och så kommer jag ihåg Parus Major, Talgoxe på latin... Och nu måste jag jaga tag i ett horn att sätta på väggen.

Bild: via Tiger




måndag 5 april 2010

FJÄRILAR FRÅN HAGEDORNHAGEN

Snyggt att ha på väggen är småkrypen från danska Hagedornhagen som syns överallt nu! Just nu rear de i webshopen och jag är sugen på ett ex.



torsdag 1 april 2010

MATPLATS MED BAUHAUS

Snygg matplats med klassiska Bauhausstolar! Gillar verkligen dessa bekväma stolar med mjuka, flätade sitsar och skönt gung. Floslampan, tulpanerna i den klassiska Ittalavasen, tennljusstakarna och raderna av böcker är också de helt i min stil.

Bild: Lagerlings
Den här boken har jag spanat in i skylten hos bokhandeln här bredvid. Ser ut att innehålla en massa fina och inspirerande bilder. Skall in och bläddra lite i den så snart det blir tillfälle.